E-sigaret Dampen.nl - Alles voor en over elektrisch roken - E-sigaret informatie 2019
Gastenboek

Gastenboek: berichten van (startende) dampers

Uiteraard zijn we allemaal benieuwd of de E-sigaret nou echt werkt in de praktijk, of dat het puur verkoopparaatjes zijn. Daarom kan iedereen zijn of haar eigen ervaring met de elektrische sigaret delen. Wij kunnen wel overtuigd zijn maar veel mensen lezen ook graag de ervaring van andere mensen voor ze een E-sigaret kopen. En natuurlijk is het ook afhankelijk van welke E-sigaret u gebruikt heeft en hoeveel u gerookt heeft vooraf, maar wij denken dat er genoeg ervaringen zijn van mensen die succesvol gestopt zijn met roken met de elektrische sigaret. Deel ze daarom hier. U helpt andere mensen om wellicht ook succesvol te stoppen met roken. Een voorbeeld ziet u ook onder de link: roken verslaan met de e-sigaret
Dit zijn de verhalen die we bedoelen, en waarmee we u en anderen hopelijk kunnen overtuigen om de sigaret te verruilen voor de e-sigaret.

Reviews of beoordelingen

Zoals iedereen zijn we altijd op zoek naar verbeteringen, en natuurlijk zijn we erg benieuwd wat u van alle informatie vond. Heeft u kunnen vinden wat u zocht? Laat dan een review achter zodat andere mensen weten dat ook zij kunnen vinden wat ze zoeken.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 4,55 out of 5)
Loading...

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres op: 100.24.209.47
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
45 berichten.
Johny uit Hulst schreef op 25 februari 2018:
Afgelopen vrijdag heb ik een E-sigaret gekocht. Dat bevalt me goed. En het is nog veel goedkoper ook dan 120 euro per maand aan tabak uitgeven. Je hebt maar eenmalige kosten voor een complete set (39 euro) en de flesjes vloeistof gaat lang mee. Vaarwel tabak!
Brigitte schreef op 24 februari 2018:
Hallo allemaal, Hier weer eens een berichtje van mij. Yes, ik ben nu 6 weken rookvrij! Nu begin ik trots op mijn eigen te worden?! Om geen paniek meer te ervaren, heb ik een 2e justfog G14 erbij gekocht. Ik behoef geen mod box, want ik was geen zware roker maar een kettingroker. Mijn favo smaakjes blijven de cookies, koffie en caramel met in toekomst vanille. Dit komt het meest in de buurt met nog enigszins tabak smaak. En ze bevallen goed! Enige wat ik echt mis en toch nog hoop te vinden, is een marlboro like liquid...en ik vrees dat dit nooit zal gebeuren, want er is geen verbranding meer (gelukkig) en geen schadelijke toevoegingen (gelukkig). Als iemand tips heeft, laat me weten. Afkickverschijnselen zijn zo goed als achter de rug. Tevens kan ik hoop ander leuks doen met hetgeen dat ik in as deed verroken! Ik zet door?! Succes iedereen! Groet Brigitte.
Gerri uit Heijen schreef op 17 februari 2018:
60 jaar, waarvan 48 jaren gerookt. Alles geprobeerd om te stoppen met roken; Zyban, Nortrilen, pleisters, noem maar op. Sinds een maand aan het dampen gegaan. Zit op 6 mg en vanaf eerste inhalatie geen enkele trek meer in een sigaret. En zoveel schoner voor je omgeving en schoner voor je lijf. Top!
Lus schreef op 6 februari 2018:
Ik ben reeds 18 maanden gestopt met roken door te dampen. Momenteel 3 mg nicotine om vervolgens nog af te bouwen. Ik voel me stukken beter dan met een gewone sigaret, geen stank meer in huis of kleren.
Brigitte schreef op 4 februari 2018:
Beste allemaal, Ik ben dikke 3 weken rook-vrij dankzij de e-sigaret, of beter gezegd "mijn dampertje"!?. Momenteel slaap ik ook weer beter, geen slapeloosheid meer, geen zweten en hoofdpijn meer, en komt de stoelgang eigenlijk ook weer beter op gang. Wel nog last van vermoeidheid. De vlagen die me willen bewegen een echte sigaret te roken, worden ook minder. Ik ben trots op mijn eigen, echt waar! Ik heb een rustgevend gevoel over me heen, geen drukte meer en ook niet meer die duwende waas over mijn longen. Als ik 3 maanden bereikt heb, ga ik me een box-mod erbij kopen. Daar komt pas damp uit! Dat is dan ook weer meer voor de gevorderden. Ik wissel nu met mijn J.... G14 tussen 4 smaakjes (caramels en mints) en daar doe ik het goed op. Als ik mijn dampertje niet had, was ik zover niet gekomen. Ik voel me steeds aan de betere kant zeg maar. Stoppen of minderen in nicotine, wil ik niet, ik blijf toch nog een genieter, maar dan wel eentje van deze tijd. Ik zit op 12 mg zoals ook toen ik nog rookte en daar voel ik me fijn bij. Ik moet toch nog een hijs door mijn keel voelen gaan, zonder druk op de borst nu dan?. Fijn dat ik antwoord krijg op vragen en super dat deze site er is. Nederland heeft nog heel wat te behalen vergeleken met Groot Brittaniรซ. Ik hoop dat ze het in onze politiek ook echt gaan oppakken en niet (alleen maar) gaan discussiรซren over de aangiften tegen de tabaksindustrie. Je moet omdenken en ook ernaar handelen en de politiek gaat hopelijk stimuleren (ik verheug me al op de eerste hippe reclames) en weg met die doodskopjes ja, die op de liquids staan. Gek dat ik die nog nooit op een pakje sigaretten heb zien staan?!? Ik ben in ieder geval blij en goed op weg en diverse collega's bij mij ook. Het steekt aan! Iedereen blijf volhouden en laten we er allemaal komen?! Een genietende vapster!
willy uit nieuwendijk nbr schreef op 2 februari 2018:
Hallo allemaal, ik ben vorig jaar gestopt met roken na 35 jaar stevig gerookt te hebben...4 builen shag in de week.... ben 17 maart 2017 gestopt en over gegaan op een e-sigaret..... na 3 maanden was ik nicotine vrij... en ik damp nu gewoon omdat ik het lekker vind maar niet meer omdat het moet van mn lichaam... ben trots
Marcel schreef op 28 januari 2018:
Goededag, ik ben begonnen met dampen voor de kerst en tot nu toe bevalt het goed. Ik heb wel tegen mijzelf toentertijd gezegd dat ik in het weekend wel een sigaretje mocht, maar dit werd ook al snel helemaal geen sigaretje meer. Ik kijk vaak naar dat het gewoon veel beter smaakt en dat ik niet meer hoef te hoesten en over te geven. Ik zit momenteel op 3mg en ik vroeg mij een beetje af wat er precies zo giftig is aan de liquids. Er staan verschillende waarschuwingen op, maar alleen de stof nicotine is toch giftig? Mag een leeg flesje nu gewoon bij het plastic? Op de verpakking staat dat het naar een recyclepunt moet, maar zijn al die meldingen nu niet gewoon ontzettend overdreven? Ik wens iedereen heel veel succes met niet roken. Ik heb zelf heel wat gerookt en ben echt blij dat ik dit niet meer doe. Soms vind ik het wel eens moeilijk, maar ik zeg dan toch nee. Hopelijk kunnen anderen dit ook omdat het een echte verslaving is. Succes in ieder geval.
marjolein schreef op 25 januari 2018:
Na 38 jaar te hebben gerookt ben ik sinds twee overgestapt op de damper? ik heb vanaf het begin geen sigaret meer aangeraakt en afkickverschijnselen heb ik niet ervaren, ik heb de eerste week de handelingen gedaan die je hebt bij het roken van een sigaret o.a. buiten staan e.d. dit hoort bij de verslaving die tussen de oren zit. Na een week was dit gevoel ook verdwenen. Ik ben dolgelukkig dat ik van het roken af ben. ??.
Brigitte schreef op 16 januari 2018:
Hallo, het bevalt me nog altijd, het dampen. Echter vannacht begon het na 4 dagen: de slapeloosheid. Ik ben kapot. Ik verlang nu heel erg naar een echte sigaret, alleen al maar om vanavond de slaap te vinden. Oehh, wat is dit zwaar, ondanks dat ik damp. Maar in het dampen zit natuurlijk minder nicotine dan in een sigaret. Ik was eerst al blij dat ik de slaap wel kon vinden, maar gisteren dus niet meer. Ik wil volhouden, maar ben erg verdrietig momenteel. Tevens ben ik bang om 80 kg aan te komen, hoorde ik ook mensen over praten, die daarom maar weer zijn gaan roken. Te gek voor woorden toch. Mijn vraag: heb je dus echt afkickverschijnselen van het roken, ondanks dat je lekker aan het dampen bent? En hoe lang duren die??
Admin-antwoord:
Hou vol! Afkickverschijnselen van roken zijn er echt, dat valt niet te ontkennen. Echter zijn deze niet volledig te wijten aan het feit dat je via dampen minder nicotine binnenkrijgt. In tabaksrook zitten natuurlijk nog veel meer stofjes die de afhankelijkheid versterken. Twijfel niet om een E-Liquid te gebruiken met een iets hoger nicotinegehalte dan je nu gebruikt. Het consumeren van nicotine via een E-sigaret is een heel andere kwestie dan nicotine consumeren via een tabak sigaret. Met een week of twee ben je van deze probleempjes af en kan je indien gewenst de nicotine in de E-Liquid langzaam aan gaan afbouwen. Je zult zien dat het je gemakkelijker af zal gaan dan je dacht. Vergeet niet dat nicotine geconsumeerd via een E-sigaret bij lange na niet zo schadelijk en zwaar verslavend is als men ons altijd heeft verkondigd. Op termijn gaan de doodskopjes weer van de E-Liquid flesjes verdwijnen - het is de reinste kolder dat ze er ooit opgekomen zijn. De ergste verslaving die door het roken teweeg wordt gebracht is de handeling op zich. En daar kom je moeilijk vanaf - de E-sigaret is daarom zo een goed werkend, veel minder ongezond alternatief. Bijt er even doorheen, de E-sigaret helpt je erbij! Zoals gezegd zal binnen een week of twee de wereld er al weer heel anders uitzien. Val niet terug op die levensgevaarlijke tabak sigaret, het ergste heb je al bijna achter de rug ?
Brigitte uit Sittard schreef op 11 januari 2018:
Hallo, ook ik ben om?! In totaal bijna 30 jaar gerookt, kettingroker. Onlangs smaakte mij de sigaret niet meer en gepoogd te stoppen. Erg moeilijk, want ik blijf hunkeren naar nicotine en ook naar mijn momentje. Vandaag de gespecialiseerde winkel in geweest voor een E-sigaret met alles erop en eraan met diverse vloeistofjes. Ik heb fijn mogen uitproberen en kreeg uitgebreid tekst en uitleg: ik ben om! Heerlijk lurken met smaak en ik kan het doen wanneer ik wil, zonder afval te maken. Ik ga dan niet meer stinken en mijn gezondheid zal erop vooruitgaan. Tevens lijkt het me al met al goedkoper dan sigaretten. Dan kan ik de traditionele sigaretten eindelijk vaarwel zeggen, voordat de tabaksindustrie het zelf doet. Trouwens, zelfs longartsen adviseren dit voor verstokte rokers, dat heb ik gelezen. Stoppen wil ik ook niet, maar anders roken. Ik zie mezelf als: een moderne roker. Ow ja, tevens hoest ik niet meer, ongeacht hoeveel ik inhaleer. Volgende week ben ik jarig en dan is het "pakket" van mij! Leuk topic, ben ook benieuwd naar de ervaringen van anderen.
Vanwege de wetgeving heeft deze pagina geen eigen facebook. Maar wellicht uzelf wel en wilt u dit delen? Dat kan.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Welkom bij E-sigaret Dampen.nl

De inhoud en artikelen op deze website zijn niet bedoeld voor minderjarigen. Verifieer daarom uw leeftijf om verder te gaan.