Gastenboek – berichten van (startende) dampers

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres op: 86.109.10.128
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
24 berichten.
Wendy Wendy schreef op 6 november 2017:
Hallo Ik ben 27 jaar geleden begonnen met roken en ik heb alles gerookt wat ik kon krijgen! Een paar stoppogingen ondernomen, maar dit lukte voor geen meter. Hooguit 3 dagen niet roken. Toen toch maar eens overstappen op de e-smoker. En raar maar waar, vanaf minuut 1 geen zin meer in een sigaret. Op een site had ik een afbouwschema gevonden. Ik ben begonnen met 24 mg en zit nu sinds 2 weken op 0 mg. Nu de handeling nog gaan minderen.... En dan helemaal stoppen!!
Ted Ted schreef op 6 oktober 2017:
35 jaar gerookt. Begonnen met shag (drum), later overgestapt naar filtersigaretten, L&M. Een pakje per dag. Ik hoestte veel de laatste jaren en โ€™s nachts piepten mijn longen. Ik wilde ermee stoppen of fors minderen. Dat lukte voor geen meter. Sterker nog, ik begon gestaag meer te roken. Zoog zoโ€™n filtersigaretje in nog geen 2 minuten helemaal op en daarna wilde ik gelijk weer een nieuwe opsteken. Dat irriteerde me. 5 jaar geleden had ik eens een e- smoker geprobeerd maar dat beviel me helemaal niet. 3 weken geleden weer een damper aangeschaft met de bedoeling mijn sigaretten consumptie te minderen. En een โ€˜marlboro achtigeโ€™ liquid, 18 mg. De eerste dagen soms nog een sigaretje gerookt, een of twee op een dag. De laatste 2 weken helemaal niet meer gerookt. Smaakt niet meer. Ben hier enorm blij mee. Ik hoest niet meer, piep niet meer en merk dat ik meer lucht heb. Hijg niet meer na het oprennen van een trap! Ik damp nog steeds 18 mg en ga volgende week proberen over te stappen naar 12 en als het niet lukt 15. Kan het nog niet goed bevatten dat dit zo gemakkelijk wasโ€ฆ en inmiddels overgestapt naar een liquid met mildere smaak met meer VG.
Melinda vanbilsen Melinda vanbilsen uit Bilzen (B) schreef op 23 augustus 2017:
Hallo, leuke site! Ook ik heb meer dan 40 jaar gerookt. 2 weken geleden was ik op bezoek bij mijn nichtje en zij had een e-sigaret. Ik heb er een paar keer aan geproefd en 's anderendaags ben ik er zelf een gaan kopen. In de shop kreeg ik prima uitleg en een starterskit, afgestemd op mijn rookgedrag. Ik ben begonnen met 6mg nicotine en tussendoor 0mg. Ik gebruik het nu afwisselend en ga volgende week minderen met de 6 mg en meer en meer 0mg gebruiken. Tot nu toe gaat het prima en ik vind het zelfs lekkerder dan een tabaksigaret!
Jos Jos uit Vianen schreef op 20 augustus 2017:
Ik heb meer dan 40 jaar gerookt, beginnend met zware shag en de laatste 3 jaar halfzware shag. Ik heb in al die jaren 1 poging gedaan om te stoppen. Ik vond het gewoon lekker! Mijn dochter heeft ook jaren gerookt, maar was een jaar geleden overgestapt naar dampen. Ik heb wel eens een hijs geprobeerd, maar moest ontzettend hoesten! Op mijn laatste verjaardag een week geleden heeft zij mij een damper kado gedaan. Weer ontzettend hoesten! Toch heb ik haar beloofd om het een kans te geven. Ik ben naar de dampshop gegaan, heb me daar laten voorlichten (het bleek dat mijn dochter nog in de veronderstelling was dat ik zware shag rookte) en met een andere vloeistof (Liqua traditional Tobacco 10) ben ik nu een dag of 4 aan het dampen. Tot mijn verbazing heb ik geen behoefte meer aan een sjekkie! Het hoesten is aanzienlijk verminderd en in huis hangt geen stank meer volgens mijn vrouw. Ik rookte 120 gram shag (3 pakjes) per week. Ik verwonder me en laat het gebeuren. Mocht ik toch weer ontzettende trek krijgen in een sjekkie, hoop ik toch dat mijn wilskracht me daar overheen helpt. Ik merk in ieder geval wel dat de damper me hierin erg ondersteunt. Maar okay, het is pas de 5e dag vandaag zonder shag. Maar die vorige poging om te stoppen duurde nog geen 2 dagen.
Chris Chris uit Antwerpen schreef op 12 augustus 2017:
Hi, meer als 45 jaar rookte ik meer dan twee pakjes per dag. Ik was dus een kettingroker! Mijn vader stierf vrij jong (longkanker). Hij rookte ook zijn twee pakjes per dagโ€ฆ Ik ben nu 3,5 jaar rookvrij. Het heeft me zweet, bloed en tranen gekost. Het is me gelukt dankzij medicatie en medisch toezicht. Maarโ€ฆik mis het nog altijd! De duivel laat soms, niet regelmatig, zijn gevorkte staart zien. Ik heb al enkele keren gedacht aan de e-sigaret (zonder nicotine). Ik mis de handeling, de gezelligheid. Op de gespecialiseerde sites staat dat de e-sigaret enkel bestaat voor mensen die willen stoppen met roken, niet voor niet-rokers. Ik beschouw me niet echt als een niet-roker maar wel als een ex-roker die niet meer rookt. Het verschil is enorm! Roken maakte deel uit van het ademhalingsproces en was helemaal normaal voor mij. Iemand die nooit heeft gerookt kan dit moeilijk begrijpenโ€ฆ Ik weet dat de e-sigaret voor mij een gevaar inhoud. Goede raad heb ik al gekregen van de Belgische anti-kanker liga. Alhoewel zij absoluut niet e-sigaret pro zijn voor een niet-roker of ex-roker, gaven zij me wel de raad om een e-sigaret uit te kiezen zonder nicotine inhoud en niet al te dun om de herinnering aan de โ€œechteโ€ niet op te roepenโ€ฆ Misschien hebben jullie nog tips voor mij? Ik zit hier met een serieus dilemma!
Admin-antwoord door: Edwin
Hallo Chris, in jouw geval hoop ik dat je geen van beide meer gaat doen. Je bent al zolang zo sterk geweest. Maar als de duivel te zwaar gaat opspelen, kies dan liever voor een E-sigaret zonder nicotine, in plaats van een tabak sigaret.
Elja Elja schreef op 24 juli 2017:
Na 40 jaar roken en mislukte stoppogingen lukte het WEL om te stoppen met roken met behulp van de E-sigaret. Mijn artsen stonden volledig achter mijn stoppoging met behulp van de E-sigaret. En tot mijn verbazing was het stukken makkelijker dan al mijn vorige stoppogingen. Ik ben nu al 2,5 jaar tabak rook-vrij! Ik sta dus achter alle goede informatie over de E-sigaret, zoals bijvoorbeeld deze website!!
Sander Sander uit Weert schreef op 23 juli 2017:
Ziet erg gelikt uit dit nieuwe jasje. Erg goed deze site. ๐Ÿ‘
kees kees uit den bosch schreef op 23 juli 2017:
Deze site en Edwin hebben mij 2 jaar geleden veel aanvullende info gegeven. De basiskennis op dampforum.nu bijeengesprokkeld. Ben nu een tevreden damper en al 2 1/2 jaar van de shag af. Goed voor gezondheid en portemonee. Ik erger me kapot aan de overheden en andere nitwits
Marina Marina uit Rotterdam schreef op 23 juli 2017:
Onder andere deze website heeft mij geholpen om de juiste informatie te vinden die *ik* nodig had over het dampen, nadat ik genoeg had van alle nadelen van het roken na ruim 40 jaar roken. Lange openingszin, maar daar komt het wel op neer. Ik heb nooit eerder de behoefte gehad om te stoppen met roken en dat ook nooit gedaan, totdat het dampen mij als enige juist werkend alternatief leek. Na mij een week goed en intensief te hebben ingelezen over dampen, heb ik begin juni 2017 contact opgenomen met een gespecialiseerde winkel en een afspraak gemaakt. Ik heb mijn laatste shaggie in de auto gerookt, de winkel binnengestapt waar naar mij geluisterd werd, waar ik mocht proeven en ik de verschillende mogelijkheden gepresenteerd kreeg. Een kleine 2 uur later de winkel al dampend en met een tas vol spullen verlaten en in de auto dampend (tegelijk de batterij ladend) terug naar huis gereden. Vanaf dat moment geen shaggie meer gerookt en zo'n 3 weken later de shag die ik nog had liggen weggegeven. Ik heb gekozen voor een Eleaf Aster 75Wt met Joyetech Ego One V2 atomizer met rebuildable coils. Het bevalt me uitstekend, ben inmiddels ook al bezig zelf de vloeistof te maken. De coils heb ik nog niet zelf gebouwd, wel opnieuw gewicked, maar deze coils gaan zo lang mee, dat het recoilen nog niet nodig is geweest. Er is veel zin en helaas ook onzin te vinden op het internet over stoppen met roken in het algemeen al dan niet in combinatie met het dampen in het bijzonder. De hoeveelheid informatie op deze website wordt in hapklare brokken gepresenteerd en de persoonlijke ervaringen van Edwin zijn er goed in verwerkt. Al met al kan ik zeggen dat ik totaal geen behoefte heb om terug te gaan naar shag roken en ik zie dat ook in de toekomst niet gebeuren. Met dampen heb ik een uitstekend alternatief gevonden waarmee ik nu met recht hoop oud te worden. In ieder geval een stuk ouder en gezonder dan als ik was blijven roken ๐Ÿ˜‰
Edwin Edwin uit Rotterdam schreef op 22 juli 2017:
De E-sigaret heeft mij in een geheel andere levensstijl gebracht. Na tientallen jaren te hebben gerookt en meerdere mislukte stoppogingen, nu bijna vier jaar zonder tabak. Het gevoel is hetzelfde als bij een roker die stopt en niet gaat dampen. Een soort bevrijding en een overwinning. Sterk verbeterde lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Een klein beetje nicotine ja, maar meer voor het idee en gevoel in de keel bij inhaleren dan voor een afhankelijkheidsgevoel. Totaal anders en veel minder ongezond dan roken echter de handeling op zich is hetzelfde. Daar ligt naar mijn mening het succes van dit alternatief. Ben benieuwd naar andere ervaringen of opmerkingen. Over de E-sigaret of over de informatie op de website. Geef jij de roker die niet kan stoppen ook een zetje?