MTL dampen met uw E-sigaret

MTL dampen

MTL vapen komt het meest overeen met gewoon roken. Bij het roken nam u een trekje van uw sigaret, u inhaleerde dit in uw mond, en daarna trok u het door naar uw longen. Zo gaat het ook bij het MTL dampen.

MTL staat voor Mouth To Lung. Dus ook de damp vanuit uw elektrische sigaret in uw mond inhaleren om het geheel daarna pas door te trekken naar uw longen. Tegenwoordig zijn er talloze nieuwe sets in omloop die doen vermoeden dat er minstens op 50W of zelfs nog hoger gedampt moet worden, waarbij we vergeten waarom we zijn gaan dampen. Namelijk om een alternatief voor het roken en uw gewone sigaret te hebben.

Belangrijk om te weten is dat bij MTL de weerstand van de coil eigenlijk 1,0 Ohm of hoger moet hebben, zodat u uw E-sigaret op lagere wattagestanden kunt instellen. Hoe lager de weerstand hoe hoger het wattage moet worden ingesteld en hoe verder u van het MTL vapen af bent.

in het begin toen de elektrische sigaret net uitkwam, werden er wegwerp clearomizers meegeleverd, met een weerstand van 1,5 tot 2,5 ohm. Juist om mensen die roken een makkelijk te gebruiken alternatief te bieden. Maar tegenwoordig vindt men het dampen een hobby, en sommige mensen willen zo groot mogelijke dampwolken uitblazen. Dit is het begin van het subohmen, of DL dampen. DL staat voor Direct Lung dus de damp wordt direct naar uw longen getransporteerd. Dit wordt ook wel cloudvapen genoemd, en heeft eigenlijk niets meer met roken of overstappen van roken te maken. het is puur bedoeld om een zo dik mogelijke dampwolk te produceren. Prima natuurlijk, als dit ook uw hobby is. In dat geval heeft u een redelijke boxmod nodig en een clearomizer die coils gebruikt met een hele lage weerstand. En natuurlijk staan wij achter deze keuze bij het dampen, echter.. we zijn niet vergeten dat de meeste dampers dampen omdat ze gestopt zijn met roken.

Gelukkig zijn wij de grote groep niet uit het oog verloren die gewoon een fatsoenlijk dampertje of E-sigaret willen waarmee ze af en toe een trekje kunnen nemen om hen aan tijden van weleer waarbij ze nog rookten te kunnen herinneren. Zo hebben we tal van opties uitgezocht waarbij u gewoon dampen kunt, dus MTL dampen. Geen gedoe met onveilige devices, gewoon veilige en lage wattagestanden met coils met een weerstand van ongeveer 1,0 Ohm of hoger. (overigens kunt u met 0,8 Ohm ook wel MTL dampen, afhankelijk van uw set)

Kijk hier voor alle MTL e-sigaret modellen

Overigens zijn er wel degelijk een sets die met kop en schouders bovenaan het lijstje van MTL dampen staan. Zo is Justfog met de Q16 of Q16 C set de onbetwiste koning van de MTL, en jawel, als er een koning is is er ook een keizer, en dat is Innokin met de Kroma A Zenith set. En als u op zoek bent naar de beste MTL tank, en u hebt de Q16 al geprobeerd, denk dan aan de Zenith MTL tank.

Aanvulling: Innokin heeft sinds oktober 2018 ook een wat kleiner model in de markt gezet. Dit is de Innokin Cool Fire Zenith D22. Deze versie is een wat meer handzamer model dan de Kroma Zenith, maar zeker niet minder in prestatie.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (17 votes, average: 4,59 out of 5)
Loading...
Vanwege de wetgeving heeft deze pagina geen eigen facebook. Maar wellicht uzelf wel en wilt u dit delen? Dat kan.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter