Beste keus & Top 5 overzicht

E-sigaret kopen | De beste keus volgens klanten

De e-sigaret is niet meer weg te denken anno 2018. Vele mensen stappen over of overwegen om een E-sigaret te kopen om over te stappen naar het elektrisch roken. Sinds 2011 wint de elektrische sigaret terrein ten opzichte van de reguliere sigaret. Niet zo vreemd, want er wordt steeds meer bekend over elektrisch roken of dampen, en tegenover veel negatieve berichten komen er telkens meer positieve tegenberichten om deze te ontkrachten. Op deze website vindt u als u zoekt alle relevante informatie die u als damper of damper in spé zou moeten weten. Daarom is het niet meer dan logisch dat we ook een lijstje toevoegen van de meest populaire modellen. Zo heeft u een beeld wat u als klant de beste E-sigaret 2017 en 2018 vindt.

linkje naar elk model E-sigaret van EA-Sigaret

Meest populaire E-sigaret 2017/2018

Een E-sigaret kopen maar nog niet uitgevogeld welke E-sigaret u kopen wilt? Natuurlijk wilt u niet zomaar een elektrische sigaret kopen. U wilt de allerbeste E-sigaret kopen die er is. En wij gaan u helpen. In elk geval is het aan te raden om een E-sigaret starterset te kopen. Maar dan rijst de vraag ”welke dan..?”We hebben een top 5 lijstje samengesteld van in elk geval de meest populaire modellen in Nederland.

Beste E-sigaret 2018

Zo hoeft u niet het hele internet door te spitten om uit te vinden wat nou de beste modellen zijn. We hebben tientallen modellen bij verschillende leveranciers vergeleken en zo uw beste keuze samengesteld.

Top 5 beste E-sigaret

 1. Justfog Q16C (on- en ervaren)
  2. Eleaf iStick Basic kit (onervaren dampers)
  3. Eleaf iStick Melo 60W (medium ervaren)
  4. Innokin Endura T18E (onervaren)
  5. Eleaf iStick Pico 75W (medium ervaren)

(de lijst is aangepast in verband op 4 Oktober 2018 omdat we de verkoopcijfers van alle sets opnieuw vergeleken hebben)

Aanvulling op deze lijst: (aangevuld op 9 November 2018) 
 1. Innokin Kroma Zenith starterset
 2. Innokin Jem starterskit
 3. Innokin Cool Fire Zenith D22 
 4. Smok Priv M17

Alledrie sets zijn zowel geschikt voor onervaren dampers, en derhalve ook voor gevorderde dampers die MTL prefereren boven subohm (DL).

Omdat alle toegevoegde sets een echte aanvulling op de lijst zijn, moeten deze natuurlijk ook vermeld worden.
Innokin is samen met Justfog marktleider in MTL sets. Justfog is wat meer bekend in Nederland. Qua prestatie doen ze niet voor elkaar onder, zeker niet als je de Zenith tank bekijkt. Een tank met grootse verwachtingen die allemaal worden waargemaakt. Ze kunnen nog niet in het rijtje van de Top 5 staan omdat deze net uit zijn, en derhalve nog niet de verkoopcijfers gehaald hebben die de bovenste lijst heeft, maar zowel de Jem als de Zenith horen er zeker in thuis!! En sinds Oktober de Innokin Cool Fire Zenith D22 ook beslist. Verder is de lijst recent aangevuld met de SMOK Priv M17 starterset, met 0,6 Ohm coils toch erg geschikt om als ”mond naar long” te gebruiken.

E-liquid kopen? Neem alleen genoegen met de beste E-liquid

Wilt u ook E-liquid kopen? Dit is een leuke en noodzakelijke bijzaak, omdat u namelijk keuze heeft uit honderden verschillende smaken. En bij gewenning stapt u makkelijk over naar een andere smaak. Bij een groot aanbod gaat kiezen nooit vervelen. Hieronder een lijstje van de meest populaire e-liquids. Let wel, dit is geen garantie dat het ook uw smaak is, maar wellicht kunt u een beeld opdoen van de smaakrichting van andere mensen.

Bekijk hier meer dan 700 smaken E-liquid die altijd goedkoop zijn.

Top 5 E-liquid, de beste e-liquid verkozen door mensen net als u.

 1. USA mix (70PG/30VG) of Millers Tobacco Nr 1 (70PG/30VG)
 2. Millers Platinum American Tobacco (50PG/50VG) of Highway. (70PG/30VG)
  3. Cowboy Blend (100%VG)
  4. EA Excellent RY4 (50/50)
  5. HS Menthol Sensation (65PG/35VG)

Dit rijtje is 8 Oktober aangepast in verband met de opkomst van de Millers tabaksmaken, deze zijn de afgelopen tijd flink besteld en dit heeft een aangepaste en gedeelde score gebracht.

Eigenlijk zouden we twee rijtjes Top 5 moeten maken, namelijk eentje voor beste MTL E-sigaret en het tweede rijtje voor beste Subohm sets. Sterker nog, dat gaan we ook doen. omdat de consument hierom vraagt en omdat we u graag tot dienst willen zijn. Wij willen ook dat u een weloverwogen keuze maken kunt uit de honderden e-sigaretten die aangeboden worden.

Als we een rijtje van beste MTL e-sigaretten zouden maken, zou het er als volgt uitzien:

 1. Justfog Q16 of Q16 C E-sigaret starterset
 2. Innokin Jem E-sigaret starterset
 3. Justfog POD minifit
 4. Justfog POD C601
 5. Smok Priv M17 starterset
 6. Innokin Endura T18E
 7. Innokin Endura T20-S
 8. Innokin Kroma Zenith
 9. Innokin Cool Fire Zenith D22

Waarbij we moeten vermelden dat de eenna- en de laatstgenoemde zeer zeker niet op de laatste plaats thuishoort, maar budget technisch voor velen niet in aanmerking komt. De laatste Cool Fire Zenith D22 is per 1 oktober toegevoegd. De adviesprijs van deze set ligt boven de 50 euro en dat is voor velen ver boven budget. Een andere reden om deze set op de laatste plaats te zetten is er niet. U ziet in dit rijtje slechts een beperkt aantal bekende merken staan. Dus naast alles wat aangeboden wordt blijft de keuze in de bekende sfeer hangen. Niet heel verwonderlijk, want deze merken hebben in het verleden hun sporen in de dampwereld meer dan verdiend. Dit wil zeker niet zeggen dat een ander merk elektrische sigaret niet goed zou zijn. Er worden anno 2018 geen slechte e-sigaretten meer verkocht, er bestaan alleen nog slechte voorlichting en slechte adviezen, zodat u met een slechte keus e-sigaret bent opgescheept.

Uw eigen beste E-sigaret is altijd uw beste keus

Natuurlijk kan het zijn dat u een heel andere E-sigaret heeft die goed bij uw behoeftes aansluit, of dat u een E-liquid heeft waarvan u vindt dat dit de lekkerste smaak is.. Laat u dan vooral niet ompraten door dit lijstje. Want laten we één ding voorop stellen; het dampen is en blijft een heel persoonlijke keus met een heel persoonlijke voorkeur. Juist doordat het dampen zo veelzijdig is en zoveel meer opties biedt dan roken is het meer dan een hobby. Er worden immers niet voor niets honderden modellen e-sigaretten gemaakt en duizenden smaken E-liquid. Zo kan iedereen zijn of haar eigen weg volgen. Deze lijst is alleen een overzichtje om instappers in elk geval een klein beetje richting te kunnen geven zodat ze geen model E-sigaret kopen waar ze op stuk lopen en daardoor aan de gewone sigaret blijven hangen. Alles op deze site is bedoeld om mensen te helpen bij hun poging om voor eens en altijd afscheid te kunnen nemen van de tabakswinkel. Heeft u nog vragen, wellicht staat het antwoord al bij veel gestelde vragen over de E-Sigaret

Wilt u meer lezen over hoe u kunt stoppen met roken, en elk doel dat u kunt bedenken ook kunt halen, lees dan ook eens ”gestopt met roken

Notitie: De lijsten wordt continue geupdate als er veranderingen plaats vinden. Zo bent u altijd op de hoogte wat actueel de beste sets zijn.

Vanwege de wetgeving heeft deze pagina geen eigen facebook. Maar wellicht uzelf wel en wilt u dit delen? Dat kan.
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Whatsapp
Whatsapp